Consortiumbewaking

Men merkt dat er naast camerabewaking en een alarmsysteem meer en meer behoefte ontstaat aan menselijke bewaking. Ondernemingen kunnen in dit geval kiezen voor collectieve bewaking (consortiumbewaking) waarbij de kosten hiervan verdeeld worden over de ondernemingen die er gebruik van maken.

Wat is consortiumbewaking

Op veel bedrijven-, industrie- en haventerreinen is er in de avond, nacht en in het weekend weinig toezicht en controle. Dit tekort aan toezicht zorgt er vaker voor dat ongewenste gebeurtenissen zoals brand, inbraak, vandalisme,… kunnen voorvallen. Om dit risico op gebeurtenissen te verkleinen is het mogelijk om met andere ondernemers in uw omgeving gebruik te maken van collectieve bewaking (consortiumbewaking).

Consortium bewaking bestaat uit mobiele bewakingsagenten die tijdens avonduren en in het weekend rondes rijden over het op voorhand vastgelegde terrein (bv bedrijventerrein). Hierbij houden ze alles nauwlettend in de gaten. Tijdens deze rondes kan er op verschillende situaties gelet worden (verdacht persoon/voertuig, brandgevaarlijke situatie, vandalisme, …). Consortiumbewaking kent nog meer voordelen:

  • Snel en adequaat handelen bij calamiteiten
  • Snelle interventie bij alarmen
  • Afschrikkingseffect door permanente aanwezigheid
  • Preventief karakter tegen criminaliteit
  • Gedeelde kosten

Indien u zich aansluit op consortiumbewaking, krijgt u een mooie fiscale opportuniteit. De overheid stimuleert zelfstandigen en kmo’s die veiligheid willen nastreven. De kosten die u hiervoor maakt door beroep te doen op bewaking zijn aftrekbaar als beroepskosten voor 120%.

Enkele voordelen

Snel en adequaat handelen bij calamiteiten
Snelle interventie bij alarmen
Afschrikkingseffect door permanente aanwezigheid
Preventief karakter tegen criminaliteit
Korte communicatielijnen met ordediensten
Gedeelde kosten